Tanker rundt sårbarheter, og hvordan disse bør håndteres

Vulnerability Management er en av grunnstenene i ethvert sikkerhetsprogram. En sårbarhet er enkelt forklart en svakhet i et system som kan utnyttes av personer med ondsinnede hensikter.

Det holder ikke bare å vite om sårbarhetene. Vulnerability Manangement handler om å ta kontroll over- og å utbedre sårbarhetene. Ved å fjerne og kontinuerlig følge med på om det dukker opp nye sårbarheter vil dette redusere virksomhetens risikoeksponering betraktelig.

Mange virksomheter investerer i bedre og flere forsvarsmekanismer for å beskytte seg mot potensielle angrep, og det er bra. Men hva skjer dersom en hacker kommer på innsiden av dine forsvarsmekanismer? Ligger da veien åpen?


Phishing eposter blir stadig mer sofistikerte, og det er fordi hackerne vet at
perimeterbeskyttelsen hos de aller fleste også blir bedre. Det er mye mer effektivt å lokke brukere til å klikke på linker, eller åpne vedlegg enn å hamre løs på en godt konfigurert brannmur.

Gjennom de siste årene har Watchcom bistått flere selskaper i å forbedre sine sikkerhets programmer. Dette har blant annet vært gjort gjennom sikkerhetstesting, ofte med jevne mellomrom. Selv om sikkerhetstesting er en av de beste måtene å vurdere risikoeksponeringen i din infrastruktur, gir det bare et snapshot av situasjonen. Så hva gjør bedrifter mellom disse sikkerhetsvurderingene? Og hvordan følger de opp på sårbarheter? Svaret på dette er veldig bredt. Noen gjør ingenting, og andre gjør mye. De fleste selskaper ligger et sted imellom dette.

Det som er sikkert er at alt for mange virksomheter ikke er bevisst sitt risikonivå. Så hvorfor ikke starte våren med en vårrengjøring i forhold til sårbarheter i din virksomhet.

Watchcom tilbyr sårbarhets scanning som en tjeneste. Det betyr at vi håndterer alt rundt scanning og rapportering av sårbarhetene. Tjenesten leveres i forskjellige nivåer som gjør at kundene våre kan velge det nivået som passer til deres modenhetsnivå.

Våre rapporter inneholder tre forskjellige nivåer:

  •  Executive summary
  • Statistikk og trender
  • Detaljert presentasjon av alle funn

For å lese mer om vår tjeneste: https://watchcom.no/vare-tjenester/secure-business/managed-security-services/watchcom-vulnerability-management/ 

 

Ta kontakt hvis du vil vite mer om tjenesten, og hvordan den kan hjelpe deg i sikkerhetsarbeidet.

 

Ut april har vi gode priser for nye kunder i forbindelse med vårrengjøringen.